, PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD , PRELOAD

Broderloge nr. 6 Eureka

Aktiviteter

Raju 2013Raju Sahoo – vores plejesøn i Bhopal – Indien
Raju Sahoo – Født 1. januar 1998 (anslået dato).

BaggrundRaju er en sød dreng, der virker til at være faldet godt til i børnebyen i Bhopal. Han er moderat retarderet. Eksperterne mener dog, at han vil kunne føre en helt normal tilværelse, hvis han vokser op i en harmonisk familie. Og det gør han hos SOS. Han har således knyttet sig tæt til sine SOS-søskende og sin børnebymor. Raju er glad for at spille fodbold og lege med farvestrålende tøjdyr. Derudover er han glad for at danse.

Raju blev fundet i forladt tilstand og blev i første omgang bragt til et sygehus, hvor han fik medicinsk førstehjælp. Da det ikke var muligt at finde frem til drengens forældre eller andre pårørende, blev der sørget for Rajus optagelse i en SOS-børneby. Han har nu fået et godt og blivende hjem og kan vokse trygt op i sikre rammer med mulighed for at gå i skole samt gennemgå en faglig eller boglig uddannelse.

NYT om Raju Sahoo
Raju befindes sig godt sammen med sin familie i SOS børnebyen, Khajuri Kalan. Han bor i “Aaditi” hus nr. 4 under hans mors kærlige opsyn og omsorg. Her nyder han godt af de gode relationer med familie og venner.

Raju er en sund og venlig dreng. For tiden går han i special skole, med henblik på at forbedre sine akademiske og faglige kundskaber. Han er tæt knyttet til sin klasselærer og respekterer denne. Han er glad for at gå i skole.

Raju er et barn med en svagt mentalt handicap og er svagtsynet. Han anvender briller for at forbedre synet; men er afhængig af sin mor for så vidt angår de daglige aktiviteter i livet. Han får special træning i at “mærke og føle” samt i bevægelse så han kan forbedre sin uafhængighed. Tidligere fik han epileptiske anfald, men hans tilstand er nu under kontrol. Han har udvist stor forbedring i at kunne klare sig selv i hverdagen.

Han er tæt tilknyttet til sin yngre bror Ujawal og hans storesøster Rita. Han holder meget af mango shake, kvark og ris. Han holder meget af at lege indendørs med sine søskende. Raju’s bedste ven er Roshan og de kommer godt ud af det sammen. Om aftenen leger Raju med sine kammerater på græsplænen.

Raju deltager også med stor entusiasme i en workshop for specielle børn. Her deltager han i sten- og træskæring, modellering i ler, papirsklip og papmache.

Om SOS børnebyen i Khajuri Kalan
Børnebyen Khajuri Kalan ligger ganske tæt på Bhopal. Børnebyen er blevet opført specielt til børn med specielle behov. Hvert hjem har 3 soveværelser. Moderens soveværelse er stort nok til at også 1-2 yderligere børn kan sove der. Børneværelserne er udstyret med enkeltsenge for børn der er svært handicappede og ellers med køjesenge. Værelserne, og specielt baderummene, er udført specielt til kørestolsbrugere og børn med AIDS i udbrud.
Hver SOS moder har en assistent der er specielt uddannet til at tage sig at børn med specielle behov.

SOS familierne i Khajuri Kalan er mindre end familierne i en gennemsnitlig SOS børneby.

Udover de administrationsbygninger der normalt findes i SOS børnebyerne, findes der i Khajuri Kalan flere bygninger til brug for fysisk terapi, beskæftigelses terapi og sports aktiviteter.

Da de fleste børn i børnebyen kræver langtids medicinsk behandling, er der til børnebyen knyttet et SOS Medical Centre. Dette center hjælper også befolkningen i det omkringliggende samfund.

 

Kontaktperson
Br. John Bergenstoff